The Largest Romanian Interconnection Platform

2018-10-11 - InterLAN Internet Exchange implementează 100 Gbps în Frankfurt!

InterLAN Internet Exchange, cel mai mare nod neutru de schimb liber de trafic de date și internet din Romania a atins în ultimele luni în mod constant un vârf de trafic agregat de peste 150 Gbps.

În urma creșterii traficului în punctul de prezență din Frankfurt, a fost mărită capacitatea de interconectare la 100 Gbps.

În platforma InterLAN Internet Exchange sunt prezenți peste 100 de operatori: furnizori de servicii de acces la internet, furnizori de servicii de conținut, furnizori de servicii de nume de domenii internet, rețele educaționale, platforme de socializare, instituții financiar-bancare, instituții publice. InterLAN găzduiește instanțele a cinci din cele treisprezece servere de nume rădăcină DNS: D-Root (operat de Universitatea din Maryland), E-Root (operat de NASA AMES Research Center), F-Root (operat de Internet Systems Consortium), J-Root (operat de Verisign), K-Root (operat de RIPE NCC) și L-Root (operat de ICANN).

În prezent, platforma InterLAN Internet Exchange numără 135 de porturi conectate cu o capacitate agregată de aproape 800 Gbps.