The Largest Romanian Interconnection Platform

2023-03-02 - APRICOT 2023 și reuniunea APNIC 55

APRICOT 2023 are loc în Manila, Filipine, în perioada 20 februarie – 2 martie 2023, fiind găzduit de PhNOG, The Philippine Network Operators Group (PhNOG) și susținut de DOST- Advanced Science and Technology Institute.

Evenimentul reuneste unii dintre cei mai buni specialiști, operatori de rețele, cercetători, furnizori de servicii de internet, din peste 50 de țări. Summit-ul de 9 zile constă în seminarii, ateliere tehnice, tutoriale, forum de peering, sesiuni „birds-of-a-feather” (BOF), toate cu scopul de a răspândi și de a împărtăși cunoștințe legate de Internet în regiunea Asia Pacific.

APRICOT este o oportunitate ideală pentru participanții săi de a se angaja activ în discuții despre provocările operaționale actuale și tehnologiile de rețea, precum și de a lua parte la ghidarea tehnologiei și a tendințelor operaționale pentru a îmbunătăți internetul global.

În cadrul evenimentului mai are loc și reuniunea APNIC 55 (administratorul regional de resurse de numerotație internet din regiunea Asia-Pacific).

Membrii delegației au avut mai multe intervenții în cadrul sesiunilor de prezentări:

  • În cadrul sesiunii Peering Forum: IXP Session, Eric Băleanu a făcut o scurtă prezentare a InterLAN Internet Exchange.
  • În cadrul sesiunii NOG BoF, Cristian Copcea a vorbit despre provocările cu care se confruntă InterLAN în calitate de gazdă a RONOG.
  • În cadrul secțiunii NOG Reports, Eric Băleanu a prezentat un raport al edițiilor RONOG de până acum.

Mai multe detalii despre acest eveniment se găsesc pe pagina oficială a acestuia.