The Largest Romanian Interconnection Platform

2018-03-16 - InterLAN se alătură proiectului AS112 punând la dispoziție o instanță anycast care răspunde interogărilor DNS

AS112

Proiectul AS112 este un grup de operatori de servere de nume reuniți într-un sistem autonom care rulează instanțe de tip anycast ale serverelor de nume ce răspund interogărilor DNS inverse pentru adrese și rețele private trimise către internet. Punctele de colectare distribuite pentru interogările trimise către adrese IP care nu sunt unice au scopul de a reduce încărcarea serverelor autoritare in-addr.arpa datorată acestui tip de interogări ambigue prin natura lor și cărora nu li se poate răspunde corect. Acesta este denumit după numărul de sistem autonom (ASN) care i-a fost atribuit.

InterLAN este unul din operatorii voluntari care participă la proiectul AS112. Prefixele anycast aferente proiectului sunt anunțate în platforma InterLAN de către un server dedicat care are încheiate sesiuni de peering cu route-serverele din Internet Exchange, în acest fel serviciul fiind disponibil automat operatorilor de rețele conectați la aceste RS-uri.

Mai multe detalii despre acest proiect și modul său de funcționare găsiți aici:
https://www.as112.net/
https://www.ripe.net/analyse/dns/as112
https://tools.ietf.org/html/rfc7534
https://en.wikipedia.org/wiki/Blackhole_server