The Largest Romanian Interconnection Platform

2020-10-30 - Două noi posturi TV în platforma TVX InterLAN: CNN (HD) și Aleph News (SD/HD)

„Avem plăcerea de a vă anunța prezența a două noi posturi TV în platforma TVX InterLAN: este vorba de două canale de știri, unul cu acoperire internațională (CNN) și cel mai nou post din România cu acoperire națională (Aleph News). Ne bucurăm că posturile TV menționate au ales platforma TVX InterLAN pentru distribuție la nivel național. Cu această ocazie ne completăm zona posturilor de știri”, a precizat managerul de proiect TVX InterLAN, Gabriel Sârbu.

„Postul CNN (Cable News Network) este oferit doar în format HD. Face parte din pachetul TURNER, alături de Boomerang, Cartoon Network și TNT. Este un post axat pe știri și informații din toată lumea, cu acoperire internațională. CNN este una din cele mai mari și mai vechi rețele de știri care transmite în toată lumea prin cablu sau prin satelit. CNN a fost fondată în anul 1980 de către proprietarul mass-media american Ted Turner și a lansat un canal de știri prin cablu cu emisie 24 de ore din 24. La lansare, CNN a fost primul canal de televiziune care a oferit telespectatorilor un program exclusiv de știri 24 de ore din 24 și a fost primul canal TV de știri din Statele Unite”, explică managerul de proiect TVX InterLAN.

„Aleph News este disponibil în format SD și HD. Aleph News este primul canal de social television din seria Aleph și conținutul canalului oglindește sfera intereselor telespectatorilor tineri din mediul urban. Postul de știri este primul lansat, dintr-o serie de trei licențe luate de Adrian Sârbu: pentru un post de comedie, unul de business și unul de știri”, mai precizează Gabriel Sârbu.

„Mediul IP reprezintă viitorul transmisiunilor audio/video, folosind protocolul Multicast. Prezența într-un IX în vederea distribuirii stream-urilor aduce un plus de imagine și calitate pentru furnizorii de conținut cât și pentru operatorii de cablu. Distribuția platformei este la nivel național (București, Constanța, Cluj, Arad, Craiova, Timișoara, Iași, Suceava), dar și în Republica Moldova. Costurile de operare reduse, calitatea superioară a transmisiunilor (Full HD, 4K, 3D, HDR, UHD), latența scăzută pe partea de distribuție, precum și independența față de factorii externi (condiții meteo) sau terți sunt doar o parte din avantajele platformei TVX InterLAN. Ne adresăm operatorilor de cablu cât si furnizorilor de conținut. Accesul este GRATUIT la VLAN-ul de multicast pentru operatorii de cablu, în baza calității de membru Interlan și a acordului de retransmisie oferit de către furnizor. Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați site-ul interlan.ro, secțiunea TVX. Ne puteți contacta la adresa TVX@interlan.ro sau telefonic la 0728.874.780. Vă mulțumim și vă așteptăm în platforma TVX”, a mai adăugat Gabriel Sârbu.

Lista completă a posturilor disponibile o puteți accesa la adresa https://www.interlan.ro/#platforma-tvx.

Lista completă a operatorilor de cablu parteneri o puteți accesa la adresa https://www.interlan.ro/parteneri/#continut.